Advies

Eenvoud en samenhang
Procesgericht werken, INK, PDCA, effectief leiderschap, competentiemanagement, balanced scorecard, kennismanagement, organisatieontwikkeling, structuurwijziging. Het lijkt wel alsof het elk jaar over iets anders gaat. Daarom is het belangrijk om niet zomaar klakkeloos eens iets nieuws te gaan proberen, maar om achter de essentie van de problemen te komen die u op wilt lossen. Vaak is het zo dat met het terugvinden van eenvoud en samenhang al een hele grote stap gemaakt kan worden. Als daarnaast een managementmodel houvast kan bieden, als kapstok en om alle neuzen dezelfde kant op te laten wijzen, dan is dat mooi.

Aan de slag
Samen met Rakiura Advies gaat u aan de slag met de analyse van het probleem en de idee├źn die er zijn om tot oplossingen te komen. Verwacht van ons geen panklaar advies met een blauwdruk van een optimale organisatie, daar geloven we niet in. Maar we zijn wel een goede sparringpartner om tot de essentie en een goed advies te komen.

Implementatie
Aan een goed advies heb je pas iets als het goed geïmplementeerd wordt. En wie kan dat beter dan de adviseur zelf? We hebben goed over ons advies nagedacht en we kennen de gevolgen van de veranderingen die ingezet worden. Daarom werken we graag mee om het resultaat te bereiken. Goede communicatie is hierbij essentieel, maar ook enthousiasme en gedrevenheid mag niet ontbreken. Elk organisatieontwikkelingsproces kent zijn moeilijke momenten, waarbij de moed erin gehouden moet worden. Een duidelijke planning, concrete doelen en tussentijdse resultaten helpen daarbij.